Naamloze vennootschap (N.V.)

De naamloze vennootschap wordt vooral gekozen door grote ondernemingen.

De vennootschap onder firma (V.O.F.) is een samenwerkingsverband tussen personen die gezamenlijk een bedrijf uitoefenen onder een gemeenschappelijke naam (bijvoorbeeld een schildersbedrijf). Ofwel een maatschap die een bedrijf uitoefent.

Het grote verschil tussen een B.V. en een N.V. is dat de aandelen in een N.V. meestal niet op naam geregistreerd staan en onbeperkt overdraagbaar kunnen zijn.

Net als bij de B.V. is een startkapitaal nodig. Echter bij een N.V. bedraagt het minimum startkapitaal € 45.000.

Ook bij de N.V. is voor de oprichting een bankverklaring dan wel een accountantsverklaring nodig en moet vooraf een verklaring van geen bezwaar worden gevraagd aan het ministerie van justitie.

Voor het overige zijn de eisen gelijk aan de B.V.

Wilt u meer weten over de oprichting, aandelenoverdracht of statutenwijziging van een naamloze vennootschap, maak dan vrijblijvend een afspraak met Notariskantoor Van der Tuin. Ook hebben wij een brochure met nadere informatie beschikbaar.

Zakelijke diensten Notariskantoor Van der Tuin

Wij helpen u verder


Heeft u een vraag over één van onze diensten, stel vrijblijvend uw vraag via onze contactpagina, wij helpen u graag verder. U kunt ons ook bellen vanaf 08:30 uur (ma/vr) via telefoonnummer: 0228-562424.

ga naar de contactpagina


Notariskantoor Van der Tuin

Zakelijke diensten

Notariskantoor Van der Tuin

Particuliere diensten

Notariskantoor Van der Tuin

Overige diensten