Commanditaire vennootschap (C.V.)

De commanditaire vennootschap is een bijzondere vorm van de V.O.F.

Het grootste verschil is dat er bij de commanditaire vennootschap twee soorten vennoten zijn, te weten:

- de beherende vennoot; en
- de commanditaire vennoot.

De beherende vennoot is, net zoals bij de vennoot van een vennootschap onder firma, persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk voor vennootschapsschulden.

De commanditaire vennoot (ook wel "stille" vennoot genoemd) is slechts financier van de onder- neming en is niet verder aansprakelijk voor de schulden van de onderneming dan tot het bedrag dat hij heeft geïnvesteerd in de onderneming.

De commanditaire vennootschap wordt vaak gebruikt voor ondernemingen waarbij de geldverstrek- ker het benodigde bedrag niet wil uitlenen, maar risicodragend ter beschikking van de vennootschap willen stellen.

Het voordeel voor de commanditaire vennoot is dat hij geen rente ontvangt, maar meedeelt in de winst.

Wilt u meer weten over de maatschap of de vennootschap onder firma, maak dan vrijblijvend een afspraak met Notariskantoor Van der Tuin. Ook hebben wij voor u een brochure met nadere informatie beschikbaar.

Zakelijke diensten Notariskantoor Van der Tuin

Wij helpen u verder


Heeft u een vraag over één van onze diensten, stel vrijblijvend uw vraag via onze contactpagina, wij helpen u graag verder. U kunt ons ook bellen vanaf 08:30 uur (ma/vr) via telefoonnummer: 0228-562424.

ga naar de contactpagina


Notariskantoor Van der Tuin

Zakelijke diensten

Notariskantoor Van der Tuin

Particuliere diensten

Notariskantoor Van der Tuin

Overige diensten