Geldlening

Een geldlening kan bij notariële akte worden vastgelegd, of in een zogenaamde "onderhandse akte". Deze laatste vorm kunnen partijen eventueel zelf opstellen. Inschakeling van een deskundige is aan te bevelen als dit niet tot uw routine behoort.

Als het om grote bedragen gaat, geeft een notariële akte meer zekerheid: - de inhoud van de akte is door een deskundige opgesteld en de originele akte kan niet kwijtraken, aangezien deze wordt bewaard in de kluis op het notariskantoor - de akte heeft meer bewijskracht en executoriale kracht, dat wil zeggen dat de akte op dezelfde manier werkt als een vonnis van de rechter. Met een notariële akte is het dus mogelijk om meteen (zonder vonnis van de rechter) te innen via de deurwaarder.

Bij grotere bedragen is het verstandig bij de geldlening een hypotheekrecht te bedingen zodat, indien de schuldenaar zich niet aan zijn betalingsverplichtingen houdt, de schuldeiser het recht heeft het onroerend goed te veilen en op de verkoopsom zijn vordering te verhalen (na behoorlijke aanmaning). Een geldlening met hypotheekstelling kan alleen bij notariële akte geschieden.

Zakelijke diensten Notariskantoor Van der Tuin

Wij helpen u verder


Heeft u een vraag over één van onze diensten, stel vrijblijvend uw vraag via onze contactpagina, wij helpen u graag verder. U kunt ons ook bellen vanaf 08:30 uur (ma/vr) via telefoonnummer: 0228-562424.

ga naar de contactpagina


Notariskantoor Van der Tuin

Zakelijke diensten

Notariskantoor Van der Tuin

Particuliere diensten

Notariskantoor Van der Tuin

Overige diensten