Algemene volmacht

Een ander uw zaken kan waarnemen.

Wanneer u bijvoorbeeld voor enige tijd naar het buitenland gaat of naar het ziekenhuis moet en niet weet hoe u na een operatie er aan toe zal zijn, is het aan te raden om het mogelijk te maken dat een ander uw zaken kan waarnemen.

In sommige gevallen geven echtgenoten aan elkaar of ouders aan hun kinderen of omgekeerd een volmacht. Uiteraard moet men de gevolmachtigde wel volkomen kunnen vertrouwen. Het is niet geheel uit te sluiten dat de gevolmachtigde de volmacht niet ten eigen bate aanwendt.

Een algemene volmacht wil zeggen dat de gevolmachtigde kan handelen namens de volmachtgever waar dat maar nodig zal blijken te zijn.

De gevolmachtigde kan bijna alles doen namens de volmachtgever wat deze laatste ook kan. Wat niet kan is namens de volmachtgever een testament maken en in het huwelijk treden. Een algemene volmacht kan bij notariële akte en bij onderhandse akte verleend worden. Bij de onderhandse akte zijn de bevoegdheden van de gevolmachtigde iets beperkter: hij mag bijv. geen schenkingen voor de volmachtgever aannemen en namens de volmachtgever op diens huis geen hypotheek vestigen. Het is ook mogelijk bepaalde rechtshandelingen uit te sluiten, bijv. het doen van schenkingen. Een volmacht kan op die manier helemaal op maat gemaakt worden.

Zakelijke diensten Notariskantoor Van der Tuin

Wij helpen u verder


Heeft u een vraag over één van onze diensten, stel vrijblijvend uw vraag via onze contactpagina, wij helpen u graag verder. U kunt ons ook bellen vanaf 08:30 uur (ma/vr) via telefoonnummer: 0228-562424.

ga naar de contactpagina


Notariskantoor Van der Tuin

Zakelijke diensten

Notariskantoor Van der Tuin

Particuliere diensten

Notariskantoor Van der Tuin

Overige diensten